Säger man LCHF så rynkar folk på näsan och tror att man äter smör till frukost. Jag äter det jag alltid har ätit men tar bort pasta, ris och potatis. Alltså snabba kolhydrater. Dom ersätter jag med mer grönsaker som jag annars har hoppat över för att jag varit för mätt. Jag äter naturligt fett från avokado, nötter, oliver och mjölk..
Har funderat på varför det är så förbjudet att äta helfeta mjölkprodukter, det har man ju alltid gjort. I bondesamhällena så gjorde man smör och ost på det som korna gav och inte hade man väl en egen anläggning för att göra lättmjölk? Visst, vi äter nog större mängder idag men tycker ändå att det är bättre att äta naturliga produkter än massa tillsatser. Och självklart dricker man inte grädde som vatten..
Jag håller min blodsockerkurva på en jämn nivå hela dagen genom att äta så här. Jag är mätt och belåten längre och jag har inte under dessa två veckor äns varit sugen på godis. För mig funkar det hur bra som helst och det är bara ett sätt att leva häsosamt utan processad mat som halvfabrikat med skit i form av E-nummer och transfetter..
Om fler människor väljer att ta bort socker i sin kost skulle det ha stora konsekvenser för livsmedelsföretagen. Företag som lever på att människor konsumerar stora mängder socker. Tittar man på innehållsförteckningarna så finns det ju socker i princip all mat och socker triggar till sug efter mer, iallafall hos mig och jag tror inte jag är unik..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar